Friday, 15 November 2013

Gathering After 10 Years

Assalamualaikum....



Bulan lepas, kawan kawan sekolah (SMK Bandar Tasik Selatan) ajak jumpa togeder geder..bak kata omputih gathering ataupun reunion..yang bermaksud berkumpul kembali setelah sekian lama terpisah...ceewahh terpisah la sangat kan...padahal masing masing duk dekat je..ada la 2,3 orang yang duk di luar kawasan dan tak dapat dikesan..hehe...lokasi kitorang kat stemboat MAEPS je..just makan makan and borak borak after 10 years tak jumpa...kang buat gathering jauh jauh takde sape yang nak join..jauh la, takde cuti la, ini la, itu la..baik buat dekat dekat dekat je...semua orang senang nak datang...tu pun tak cukup korum...yang sesat pun ado...hehehe...


Makanan kat sini not bad..semua ada..kau nak apa? nasik goreng?laksa? abc? aiskrim? rojak? steamboat jangan cakaplah..for sure ada..hehehe...sape yang tak pernah try, boleh la datang makan stemboat kat MAEPS, Serdang..1 kepala lebih kurang rm30..makanla banyak mana yang kau nak..kitorang makan dari pukul 6 petang sampai 10 malam..hah, ambik kau..tapi gambar lupa nak snap..Almaklumlah dah lama tinggal belog ni..pegi mana mana pun dah kurang ambik gambar..lagipun aku sibuk duk berborak dengan kawan kawan lama..biasalah lama tak jumpa..lepas 10 tahun baru jumpa balik..banyak benda dah berubah...dulu tolol tolol je..tapi sekarang ada yang dah jadi mak kpd 2 orang anak, ada yang tengah pregnant, ada yang belum kawen, ada yg dah lama kawen tapi belum ada anak (aku la tu), ada yg dulu kurus tapi sekarang dah chubby, ada yang dulu gemok tapi sekarang dah kurus (aku lagi), ada yg dulu free hair tapi sekarang dah bertudung..ahh macam macam benda lah dah berubah kalau dari segi fizikal..dari segi lain aku tak tahu..



ni la separuh dari budak2 class aku yg datang..(yg aku dukung tu anak Azizah, 5 dari kanan)






Tapi yang datang gathering ni sumenya gegurl..dah macam sekolah convent pulak..budak budak laki kelas aku memang dah pupus..ada 5,6 orang je..mungkin course prinsip akaun ni lebih sesuai untuk kaum pompuan kot..yang masuk tu mungkin tersalah pilih bidang ataupun terpaksa rela..hahaha..budak kelas aku tak ramai pun..tak silap aku 20 orang ++..tak sampai 30 orang rasanya..entahla, aku pun lupa..aku kan budak baru dalam kelas tu...hehehe..2 tahun je pun aku sekolah kat situ..4 tahun lagi kat sekolah lain..masing masing ada kenangan yang tersendiri yang tak akan aku lupa...rindunyaaaaaa zaman sekolah....kalaulah boleh putarkan masaaa.....



haa..ada pun seketul gambar periuk stemboat..hehehe..


kek gathering pun ado...


souvenier pun ada sebagai kenangan..








ni geng aku...budak2 panggil geng tepi tingkap..eh, tak cukup sorang..


haa..baru cukup korum...aku, syafa, jijah, dayah, aneesa dan azizah..syafa n dayah je senior dalam geng kami..lagi 4 orang tu budak baru belajar...huhu...
friendship forever never end..inshaAllah...





p/s : InshaAllah lagi 10 tahun kita jumpa lagi...doakan aku dah anak 5 time tu..hehehe...sayang korang semua!!!






2 comments:

  1. aku pernah makan sini. gathering dgn TTC Corner duluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.. best kan. macam2 makanan adeeeeee.. sediakan perut jeee..kuikuii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tau xpe,...sediakan perut kosong je..rugi kalo dtg perut penuh..:)

      Delete