Thursday, 19 June 2014

Candle Light Dinner at Bora Ombak

Assalamualaikum..........



Stop dulu la entry Istanbul aku tu...Kita update entry candle light dinner aku jap...Jumaat lepas (6/62014) birthday my husband...sebulan sebelum aku dah pening nak buat suprise apa untuk sang suami..Asik asik pergi dinner kat tempat biasa biasa je...dah naik bosan aku...Kebetulan aku ada terbaca entri Fatin Suhana pasal candle light dinner dia...so, dua minggu sebelum birthday sang suami, aku try la buat reservation kat Bora Ombak...Mulanya Mr Miska (personal incharge) kata tak payah booking just walk in je..tapi aku cakap ni bukan nak dinner biasa tapi aku nak candle light dinner and nak buat birthday suprise for someone special...Then, Mr Miska suruh aku buat reservation sebab takut full on that day...

Oh yer, cara nak buat reservation ni ada dua cara...by email or by phone saje..aku send email sebab kebetulan aku tengah review pasal cafe ni guna laptop...korang jangan risau sebab kalau by email pun, dorang terus bagi feedback..tak payah tunggu lama lama baru dorang nak reply..:)  tapi aku rasa better korang call..lagi senang nak borak..dinner yang jenis macam mana korang nak, berapa orang and bila tarikh nak book tu...


Aku memang tak familiar sangat area Ampang...so, macam mana cara aku nak buat suprise ni? takkan nak sesat sesat cari jalan malam tu..elok elok mood tengah in love terus jadi takde mood sebab sesat nak cari restoran ni...hahaha...caranya, korang kenalah survey awal awal...plan aku, nak pergi siang tu kat Bora Ombak sebab nk pass kek,bunga and gift kat Mr Miska, sambil sambil survey jalan, tapi tak sempat pulak..so, terpaksa guna Plan B..adik aku punya cadangan..sebaik la otak dia bernas..hehhe...aku letak semua tu dalam bonet kereta je..then aku drive supaya kunci kereta aku yang pegang..macam mana aku jumpa Bora Ombak?? jawabnya GPS lerr...hehehe...





nah, map untuk ke Bora Ombak...







Entrance

























Credit pic : Fatin Suhana



Sampai je kat restoran tu, aku bagi kunci kereta kat sorang waiter ni...suruh dia pegi ambik barang barang tadi dalam bonet kereta...aku cakap kat dia, time musician tu datang nyanyi kat tempat kitorang, bawaklah kek, bunga and gift tu...ala dia pun macam dah faham..tak payah nak explain lebih lebih,...:)

Layanan memang tiptop la kat sini...sampai sampai je kitorang disambut dengan satu paluan gong...tu menandakan ada customer datang..nk suruh waiters tu siap sedia nak setup meja...lepas dah ditunjukkan our table kat mana, waiter tu letakkan napkin kat our laps...woww... macam makan kat hotel mahal mahal je...aku bukan biasa pakai napkin napkin ni...siap terjatuh jatuh time tengah sedap makan...hahaha...dasar orang kampung...Our first serve is appetizer iaitu garlic bread and mushroom soup...not bad la rasanya...konon appetizer tapi kenyang ya amat sebab aku makan sampai habis...hahaha tak boleh blah la aku ni...patutnya makan sikit je sebab takut kenyang bila nak makan main course nanti....tapi membazir tu kan amalan syaitonnn........







Dah habis makan appetizer, waiter tu tanya kami nak lamb, chicken or fish? kami dua dua pilih lamb....pakej candle light dinner ni memang kita tak payah pilih menu...sebab dah include semuanya...penat aku nak habiskan lamb chop ni tau...banyak giler portion nya..first time aku makan lamb chop tak habis...ruginyaaa rasa...ni penangan garlic bread and mushroom soup tadi la....agak agak dah setengah jam kitorang makan. waiter tu pun kemaskan table kitorang untuk desert pulak....sambil sambil korang makan kat situ kan, korang dihiburkan dengan lagu lagu yang sangat best yang dimainkan oleh musician khas Bora Ombak....best giler kot...aku paling suka kat sini sebab ada live band yang sangat sangat berbakat...suara best, lagu best....sporting pulak tu...







Vanilla ice cream with caramel...yummy..


Tengah sedap duk makan aiskrim, tetiba sekumpulan band tu datang setup depan meja kitorang....pastu dari jauh aku dah nampak kelibat waiter and waitress datang bawak kek, bunga dengan gift yang aku nak buat suprise tu...musician tu terus mainkan lagu happy birthday dengan lagu panjang umurnya...aku nak record time tu sebenarnya tapi dek teruja tak hengat, tak sempat nak record...dh kenapa aku yang teruja lebih :P...
sang suami muka terkujat and tak habis habis cakap terharu...siap nak nangis...haaa.....baru kau tahu aku ni siapa??ngehngehngeh..."kalau aku jadi suami, dah tentu akulah suami yang paling romantik untuk ko bang," kataku padanya...hahaha....susah benor kau nak buat kezutan lomentik camni kat aku kan?itu makannnn dieee......:P 



Arjuna Beta....






 Besday boy yang sangat terkujat..tersengeh je mlam tu...:P


Dalam 3 lagu jugaklah musician tu mainkan lagu untuk kitorang...semuanya best best...korang kalau nak request lagu pun boleh..aku biasalah, terkedu sampai tak ingat nak mintak lagu...eh, apesal aku pulak yang terkedu?hahhaa...menggelabah lah aku ni...tapi memang aku jadi gelabah time band boy tu datang nyanyi kat meja ktorang...tetiba jadi malu malu kucing gittuuu....tak tahu nak buat reaksi macam mana....dah la band boy tu tersengeh sengeh tengok kitorang...kot kot dalam hati dorang cakap, malu malu kucing kononnn..........:P




 tengok brader belakang tu...siap buat "LOVE" ...hehehe...





memang terbaik la bro...suara best, main music pun best..




sejambangan bunga untukmu Sang Arjuna....



suprise untuk dia...bouquet of roses RM50,soft marble nutella with strawberry 1/2 kg RM50 and Camel T-shirt RM70 (takde bajet n takde idea nak bagi apa...tu pun guna wrappping paper Jusco je...hehehe)



Begitulah cerita birthday suprise kami...punyalah panjang kan?kalah entri Istanbul..hehehe...sebagai upah, kami hadiahkan kek tu kat band boy and waiters yang tolong aku tadi...Sape sape yang nak kelainan sekali sekala boleh la datang sini...harga tak mahal, layanan pun the best...orang kata Bora Ombak ni tempat artis artis kan, tapi kita yang bukan artis pun boleh datang jugak....mampu je pun...setakat RM150 bagi org bekerja apedahalll...eh tapi aritukan, memang ada artis pun tengah lepak minum kat sini...kemain kau smoking hembus sana hembus sini...wat lek wat peace sudah...:P




BORA OMBAK



Address : 
             G1, Kompleks Sukan Ampang, Persiaran Mamanda 1, Ampang Point,               68000 Ampang, Selangor...



Email    : 
Boraombak@gmail.com


Phone   : 
03-4251 6303/ 03-4251 6302/ 010-2141 825/ 016-6089806


Price : 
RM150/couple (murah kan?hehehe....)



Musician :
 FOC (siap boleh request any lagu)



Meals : 
Appetizer, Main Course and Dessert





* Boleh request for gazebo...i think lagi romantic sebab more privacy and boleh request ballons keliling gazebo...next time lah....hehe...

                  






p/s : Aku berhabis RM300++ jugaklah untuk besday boy kali ni....bagi orang yang bekerja tu mungkin rasa sikit je tapi aku kan suri rumah sepenuh masa....terasa ler jugak...tapi takpe,nanti mintak suami ganti balik duit aku...hahaha...........






15 comments:

  1. romatikkkkk sangat... bestnyaaaaa... luv it! luv it! luv it!

    ReplyDelete
  2. waa.. org laki ni kan dia nmpak sempoiii kunun tp kena bg kejutan mcm tu.. ha ha kauuu baru tahu terusik perasaanmu hehehe syabbas beteh. hsband mu mmg manja n jiwang pun kan anna ;)

    ReplyDelete
  3. Waaaa..... bestnye... kalau bajet dalam rm300++ tu memang murah tahap gaban la!! Tempat cantik... performance mantap... staff sporting... serius memang murah!

    Kite doakan moga awak & suami kekal bahagia dunia akhirat.... ameen... =D

    ReplyDelete
  4. pakej candle light dinner ni 150 kan? siap dgn gov tax total semua brape? bestmye.. nsk plsn utk suami..:)

    ReplyDelete
  5. Tima kasih utk review ni

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Fatin, rasa terharu sangat bila membaca Fatin punya review tentang kami. Syukur sangat ada juga orang masih sayangkan kami sampai sat promote kedai dan pakej kami. Terima kasih diatas budi baik Fatin, Kami di BoraOmbak mendoakan semoga Fatin dan suami dilimpahkan rezeki serta kebahagiaan sehingga ke akhir hayat. Hope to see you again. Lots of love from Aunty Ton, BoraOmbak.

    ReplyDelete
  7. OOOpsss....sorry Anna dear. This msg is for you. Maklumlah faktor umur, aunty tersilap baca nama. hahahaha....jgn marah ya...

    Love you both, from Aunty Ton.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam boraombak admin, nk tanya this pakej sama ke, utk 2 person? sekali dgn setup for candle lght dinner brpa? tq admin :)


      Delete
  8. Soft marble nutella tu beli di mana.. sgt menarik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy beli kat little kitchen HALAL bakery and pastry

      Delete
  9. anna..150 tu siap mn n tips utk band boy eh..diorng boleh provide kek x?

    ReplyDelete
  10. 150 tu siap meal m tips utk band tu ke..diorng ada provide kek x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dorang x provide kek...kena bawak sndri...rm150 tu siap meals...tips kt band boy depends nk bg ke x...

      Delete
  11. bestnya..boleh la try nti for annoversary :)

    ReplyDelete
  12. wow besnya..cadang nak sambut anniversary kat sni..paking senang tak..

    ReplyDelete