Thursday, 28 August 2014

Dinner at Laman Grill Chef Zubir

Assalamualaikum......



Korang pernah makan kat restoran Chef Zubir tak?Kalau belum, meh aku share..Aku dah 4x makan kat sini...first time masa birthday aku bulan Jun haritu...second time seminggu lepas birthday, third time 2 minggu lepas and last time hari isnin haritu...actually dah lama nak update pasal Laman Grill ni tapi asik delay je..so, kita satukan 4 entri sekaligus...:) bila dah start makan, mula la kemaruk nak makan je...aku suggest korang makan steak atau lamb la kat sini...ciken tak yah la...lagipun Chef Zubir ni kan specialist steak and lamb...so, wajib try lah...tapi sape yang tak makan daging macam adik ipar aku, terpaksalah kena makan ayam...oh, kesiannya...hehehe....



 Yang aku pergi ni branch kat Kajang...kat Shah Alam pun ada jugak..



Laman Grill Shah Alam
G33, Blok 5, Laman Seri Business Park, Persiaran Sukan Seksyen 13..


Laman Grill Kajang
No.38G, Jalan Putra 2, Taman Putra Kajang

(Buka setiap hari dari 11am-11pm)



Ok, straight to the point...jom aku share kat korang menu dan harga kat Laman Grill ni..harganya sesuai dengan kualiti dan rasanya...Perfecto..;)





Harga minuman


ni bahagian steak yang korang boleh pilih...


ni pulak cara masak...korang nak half cook ke, well done ke...suka2 hatilah....


steak ni feberet sang suami...4 kali datang sini, 3 kali dia order steak...



7 dish in 1 plate...kali kedua datang sini kami try yang ni...sebab ada orang suggestkan...





Pasta pun ada...aku tak berapa minat





Dessert




Menu kat bawah ni, masa 1ST TIME kitorang makan kat sini....

 New Zealand Lamb Cutlet & Turkish Lamb Kebab for me...RM36.50
Nora bagi 5 bintang
*highly recommended*



Sirloin 8oz/220gms for Sang Arjuna....RM39.50
Nora bagi 5 bintang


Caramelized Apple - Bread Butter Pudding      RM11.50

Nora bagi 4 bintang setengah



Kami order air biasa2 je...Guava and orange juice (RM7.00 x 2)

Nora bagi 3 bintang

Ada lagi satu dish, mushroom soup (RM12.50)....lupa nak snap gambar...biasalah, mula mula datang memang kecoh sikit...semua benda nak order...hehehe....untuk mushroom soup Nora bagi 5 bintang...:)




Menu kali kedua...




Meat Lover's Combo Platter    RM63.50    *chef's signature dish*



tak berapa sedap pun still licin jugok..hehehe...



Dalam dish ni ada daging rusuk, kebab bebiri berempah, drumstick ayat bersalut cornflakes, stew kambing, daging fillet panggang sosej cendawan keju, gegelung bawang, sayuran, kentang lenyek dan sos pilihan chef...

Bagi aku, dish ni biasa biasa je..kami order ni sebab ada org suggestkan...katanya sodap...mungkin citarasa and lidah tak sama kan...kami order satu dish je time ni...just nak try je...Nora bagi 3 bintang setengah...:)



Menu kali ketiga...



 Tenderloin 8oz/220gms  RM42.50 for Sang Arjuna



Seriously aku lupa nama dish ni...yang aku tau, 1 slice daging ni di grill and 1 lagi di goreng rangup...rasanya not bad..Nora bagi 4 bintang setengah...:)
 (time ni barulah nampak owner dia, Chef Zubir...)




Last time but not least maybe....hehehe....



Australian Baby Lamb Foreshank   RM 34.50 untuk tekak saya...:)  Dish ni memang kenyang ya amat...2 ketoi dia bagi..besar pulak tu..aku memang tak dapat habiskan..Nora bagi 4 bintang..
*chef's signature dish*





 Tenderloin 8oz/220gms  RM42.50 for Sang Arjuna untuk kali kedua...tapi kali ni macam terhangit sikit steak dia...chef ni berangan kot...so, Nora bagi 4 bintang setengah...lagi setengah sebab terhangit..:P




Yang last ni,  IdaAndi belanja kami..dah niat katanya...so, thank you so much korang...semoga Allah limpahkan rezeki korang..Seronok tengok dorang makan sebab dorang pun hantu kambing macam aku...hehehe...



Secara keseluruhannya, Laman Grill ni Nora bagi 4 bintang setengah...Sape sape yang suka makan steak atau western bolehla try kat sini...harga memang mahal sikit tapi dari segi rasa memang berbaloi...sekali sekala bolehla...kalo selalu, boleh kering poket suami korang...hehehe...





p/s : sayur tumis kat Laman Grill ni memang sedap bangat...buat kat rumah tak jadik pong....hehe..



3 comments:

  1. nakkkk pergiiiiiiii lagiiiiiiiiiii bulannnnnnnnnnn depannnnnnnnnnnn muahahahhhaaaaahhahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegilaaaaaa........................aku xnk ikuttt.........hahahahaha.......................

      Delete
  2. enaknya...

    Syarikat kami mengadakan promosi yang hebat! Kami servis untuk membina laman web e-commerce dan juga web informasi.
    Sesiapa yang berminat dengan perkhidmatan laman web bolehlah melayari http://perkhidmatan-lamanweb.operion.com.my/ untuk menghubungi kami.

    ReplyDelete