Tuesday, 23 December 2014

Produk Dalan D'Olive dari Turkey

Assalamualaikum.....




Dah lama tak berbloging....Harini update pun sebab ada tujuan...Alhamdulilllah aku dah jadi salah seorang pengedar produk Dalan D'Olive dari Turkey...So, ramai yang suruh aku pm dorang apa kegunaan setiap satu produk dan harganya berapa...so, aku gunakan medium personal blog aku ni sebagai perantara sementara aku create blog khas untuk Dalan D' Olive...InshaAllah...






Sepertimana yg kita tahu, buah zaitun mempunyai pelbagai khasiat dan kelebihannya yg tersendiri..Di dalam Al Quran, buah zaitun disebut sebanyak 7 kali di mana sebanyak 2 kali, ia di sebut bersendirian dan 5 kali lagi ia digambarkan dalam Al Quran bersama dengan buah- buahan lain seperti tamar, delima, anggur dan buah tiin

Oleh itu, tidak dapat disangkal lagi akan keistimewaan buah zaitun yang daripadanya boleh menghasilkan pelbagai jenis barangan dengan teknologi yang ada pada masa kini untuk kegunaan ramai. Sehubungan dengan itu, daripada Abu Hurairah meriwayatkan bahawa Nabi Muhammad SAW pernah bersabda " Ambillah minyak zaitun dan sapulah ke kulitmu. Ia membantu mengubat tujuh puluh (beberapa) penyakit dan juga Juzam (kusta). Dengan ini, tidak hairanlah, ramai yang mengetahui akan kelebihan buah zaitun...
InshaAllah dengan produk yang kami bekalkan berasaskan buah zaitun 100% tulen yang di import dari Turki ini dapat membantu masalah kulit anda..






Try D'Olive 100% pure Olive Oil Soap Bar, Liquid Soap, Body & Hand Cream and Intensive Cream to feel the benefits of Olive Oil on your skin. 
Dalan d’Olive Products :

• For normal to dry skin
• Safe on sensitive skin
• Quickly absorbed formula
• Vitamin E & Antioxidants
• Made with pure olive oil
• Paraben Free
• ISO Certified year 2003
Dalan D’Olive the BEST Solution for your skin & hair Place your order with Dalan D’Olive today and we will be delighted to send it to your doorstep.




1.Dalan Olive Intensive Cream

RM15.00 / 20gm


Berfungsi sebagai rawatan rapi dan krim badan yang dirumus khas untuk kulit kering. Keajaiban minyak zaitun, sumber kecantikan dan kesihatan, mencergaskan dan menyuburkan kulit kering anda dengan vitamin E yang tinggi dan ciri-ciri anti-oksida. Diperkayakan pelembap tambahan yang menjadikan kulit anda lembut, licin dan cerah.Kelebihannya tidak berminyak dan mudah menyerap ke kulit

Kegunaan :
  • Kulit kering/bersisik
  • Tumit merekah/kasar
  • Eczema
  • Luka luka kecil di jari
  • Gatal gatal
  • Ruam
  • Alergik




2. Dalan Olive Oil Soap 100%



RM8.00/150gm



 100% Olive Oil Soap ini sesuai bagi mereka yang mempunyai masalah radang kulit dan juga kulit sensitif terhadap sabun biasa.Doktor juga mengesyorkan penggunaan sabun ini kerana kelebihannya dalam penjagaan kulit sensitif.Ia kurang buih, sesuai untuk mereka yang mengalami Ekzema sebagai contoh. Bagi mereka yang mempunyai kulit sihat, ia melembabkan dan melindungi kulit dari cahaya sinaran matahari.Ia juga digunakan sebagai cucian rambut bagi merawat rambut gugur dan menguatkan akar rambut.

Kelebihan :
  • kegunaan 2 dalam 1 (badan dan rambut)
  • boleh digunakan pada rambut yg kering dan gugur
  • menjadikan rambut lebih sihat dan bersinar
  • Tidak wangi dan kurang berbuih kerana tiada campuran bahan kimia (paraben)
  • Bebas paraben
  • Sesuai digunakan pada bayi




3. Dalan Olive Shower Gel




RM15.00/250ml


Diperbuat daripada Minyak Zaitun Aegean,menjadikan kulit selembut sutera. Minyak zaitun yang kaya dengan vitamin E dapat melembutkan kulit dan menjaga keseimbangan kelembapan sehingga 24 jam.Dan yang pasti tanpa bahan kimia (paraben) dan pewangi yang mengakibatkan kanser kulit..

Kelebihan :

  • Melembapkan kulit yang kering
  • Menghilangkan bau badan
  • Mengurangkan kesan parut yang ada di badan
  • Menghaluskan dan menggebukan kulit



4. Dalan Olive Shampoo




RM29.00/400ml



Diperbuat daripada Minyak Zaitun Aegean dan Protein Gandum. Syampu ini memulihkan kesihatan semulajadi untuk rambut anda.. Di uji kebekersanannya oleh Internationally Accredited Laboratory..Digunakan 3 kali seminggu selama 4 minggu...InshaAllah akan nampak hasilnya..


Kelebihan :
  • Menguatkan dan menyuburkan dari akar hingga hujung rambut
  • Mengatasi masalah rambut gugur
  • Memulihkan rambut rosak dan kering
  • Mengatasi masalah rambut bercabang
  • Menyihatkan kulit kepala
  • Melindungi rambut dari bercabang
  • Melembapkan dan melebatkan rambut




5. Dalan Olive Hair Conditioner




RM23.00/200ml




Diperbuat daripada Minyak Zaitun Aegean dan Protein Gandum.Olive Oil Conditioner menyuburkan,menguatkan dan membaiki kerosakan rambut.Membersihkan dan melembapkan dari akar hingga ke hujung rambut serta memberi kelembutan semulajadi dan sinar pada rambut anda.


Kelebihan :

  • Menjadikan rambut lebih bersinar dan berkilat
  • Tidak kusut dan lebih mudah diuruskan
  • Mengekalkan kesegaran rambut




6. Dalan Olive Body Oil



RM39.00/250ml



Minyak badan zaitun dengan kandungan  vitamin A, D, K dan E yang tinggi dan antioksidan, menyuburkan dan melindungi kulit anda terhadap faktor-faktor luaran yang boleh menyebabkan penuaan..Diuji di Instistut German Dermanconsult GMHB, ia boleh digunakan untuk mengurut dan selamat untuk kulit sensitif..Kombinasi minyak zaitun Mediterranean dan minyak bijan dalam “dOlive Body oil” dapat menyubur dan melembabkan kulit, mengembalikan kelembutan dan sinar semulajadi. Ia mengekalkan kelembapan lebih dari 24 jam dan dapat melindungi kulit dari faktor luaran. “Body Oil” yang mudah serap ke kulit ini rasa tidak berminyak. Lebih penting ia BEBAS dari bahan pengawet iaitu “PARABEN”.Rasailah aroma segar dan sihat serta keajaiban alam semulajadi yang diberikan kepada kulit anda.


Kelebihan : 

  • Boleh terus di sapu pada kulit kering
  • Sangat sesuai untuk mereka yang berumur
  • Boleh dijadikan minyak urut badan
  • Melembapkan kulit
  • Menghilangkan parut dan regangan kulit (stretch mark) untuk para ibu
  • Sesuai digunakan untuk bayi
  • Juga sesuai digunakan untuk rambur kering dan bercabang



7. Dalan Olive Hand & Body Cream (Lotion)



RM13.00/75ml

RM23.00/250ml



Kelebihan :

  •  Mengandungi vitamin E yang tinggi dan antioksidan
  • Melembutkan dan melindungi kulit anda daripada faktor-
    faktor luaran yang boleh menyebabkan kekeringan.
  • Boleh digunakan untuk kulit sensitif.
  • Melembapkan kulit dan memberikan kelegaan kepada kulit
    kering.
  • Cepat meresap ke dalam kulit
  • Mengandungi vitamin E yang tinggi dan antioksidan
8. Dalan Olive Glycerine Soap

RM5.00/100g



Kelebihan : 
  • Membantu untuk memulihkan semula struktur kulit
  • Kaya dengan vitamin E dan aktioksidan 
  • Menyuburkan kulit
  • Kandungan glycerine berfungsi untuk mendapatkan semula kelembapan kulit anda yang hilang semasa pembersihan
  • Melembapkan dan mencerahkan kulit anda 
  • Membersihkan kulit anda dengan sempurna





9. Dalan Bath Theraphy Olive Oil & Rosemary


RM8.00/200g



Sabun yang dicampurkan minyak zaitun dan wangian rosemary digunakan untuk menghaluskan kulit dan memberi kesegaran dan keharuman pada kulit..


Kelebihan :
  • Mengandungi Vitamin E yang tinggi
  • Antioksidan
  • Menyegarkan kulit agar lebih bermaya
  • Melembapkan dan mencerahkan kulit
  • Dapat menghaluskan dan melembapkan kulit




10. Haccer Facial Cleanser


RM49.00/150ml




Kelebihan :

  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Anti penuaan
  • Menghilangkan dan mengurangkan jerawat, jeragat, bintik hitam dan bintik putih
  • Menghilangkan kedutan
  • Sesuai untuk kulit kering dan berkedut
  • Menghilangkan hitam di bawah mata
  • Memulihkan kulit muka yang terkena sunburn
  • Menghilangkan dark spot
  • Mengatasi masalah kulit berminyak




11. Haccer Face Care Cream



RM49.00


Mereka yang mengalami kulit kering perlulah menggunakan produk yang mempunyai kandungan pelembap yang tinggi..Krim Haccer dapat membantu kulit anda kekal lembap sepanjang hari dengan kandungan estrak buah zaitun dan estrak herba.


Kelebihan :

  • Dapat menyuburkan dan memudakan kulit 
  • Dapat menyeimbangkan kelembapan dan melegakan kulit 
  • Mencegah kekeringan pada kulit muka 
  • Menjadikan kulit muka lebih sihat dan segar
  • Membantu sekatakan kulit wajah
  • 100% semulajadi
  • Krim Haccer tidak mempunyai pewarna tambahan dan bebas paraben




12. Al-Ilaj Olive Capsule (Produk Rasmi Dato’ Ustaz Ismail Kamus)




RM36.00/60 biji



    SANGAT BAGUS untuk MERAWAT :

√ Migrain
√ Resdung
√ Gout
√ Kolestrol Tinggi
√ Batu Karang
√ Lawas
√ Kulit bermasalah
√ Keputihan
√ Luka/parut
√ Sukar tidur malam
√ Cepat letih




 KEISTIMEWAAN Kapsul Minyak Zaitun Al Ilaj 



  • Organik, ditanam secara organic dari pokok tertua di bumi Palestine.



  • Minyak Zaitun dari Palestin, dikapsulkan di Malaysia.

  • RM1 setiap botol jualan didermakan kepada NGO Palestin.
  • Dibaca ayat syifa' oleh Ust Ismail Kamus sbg ikhtiar Islami.
  • Perahan sejuk, Pemprosesan perahan sejuk dapat mengekalkan khasiat minyak zaitun 100%
  • Botol gelap, Terhindar dari kesan cahaya yg mengurangkan zat buah zaitun.





13.Haccer Olive Oil




RM25.00/250ml



Kelebihan : 

  • Halal Certified By Eurocert Eqc
  • 100% Extra Virgin Olive Oil Cold Pressed
  • Low Acidity Free From Additives And Preservative
  • Mild Taste
  • Protect From Sunlight & Heat
  • Origin From TURKEY




ANTARA KHASIAT MINYAK ZAITUN



1. Membantu memberi kesuburan kulit wajah.
2. Membantu mencegah keracunan.
3. Membantu system penghadaman.
4. Membantu menyingkir parasit pada usus.
5. Membantu menyihatkan rambut dan menghilangkan
kelemumur.
6. Dengan campuran sedikit garam,
boleh menjadi ubat mujarab bagi penyakit gigi dan gusi.
7. Mengandungi bahan anti penuaan.
8. Membantu menguatkan tenaga batin.
9. Membantu mengatasi kesan melecur dan parut.
10. Sebagai bahan urutan yang membantu menguatkan
organ, sendi dan otot serta melegakan sakit.
11. Membantu melegakan arthritis dan sciatica.
12. Membantu menjauhkan kanser usus dan pelbagai kanser
lain.
13. Mengurangkan pengambilan lemak dalam diet seharian.
14. Membantu menghindari penyakit kardiovaskular dan
arteriosclerosis (pengerasan saluran arteri).
15. Membantu mengelakkan pembetukan batu hempedu
(gallstone), melalui penghasilan air hempedu yang
banyak.
16. Membantu system penghadaman dan mengurangkan
ulser perut.
17. Sebagai Antioksidan dan anti kanser semulajadi.
18. Membantu keseimbangan metabolism tubuh,
pertumbuhan tulang dan tubuh yang baik.
19. Membekalkan vitamin E.
20. Membantu mengekalkan kecantikkan (kulit dan rambut).
21. Membantu menstabilkan asid lemak.
22. Membekalkan pelbagai vitamin untuk anti penuaan.
24. Jenis polyphenols (antioksidan).
23. Sebagai kegunaan masa terapi.
24. Membekalkan omega 3, 6 dan 9 pada tubuh badan.
25. Mengubati penyakit resdung.
26. Mampu menghindari risiko kolon kanser, breast kanser.
27. Mengurangkan frekuensi hot flashes bagi wanita pre
menopause.
28. Bertindak sebagai natural painkiller.
29. Sebagai ubat sakit telinga.
30. Mengubati demam panas dengan berkesan tanpa
mengambil antibiotic.
31. Bertindak sebagai kolagen asli semulajadi yang
bersumberkan tumbuh- tumbuhan.
32. Membantu memecahkan batu karang.
33. Memelihara organ hati dengan baik dari radang dan
serangan penyakit hepar.
34. Membantu merawat penyakit eczema, radang kulit
(psoriasis).
35. Merawat penyakit kencing tak lawas (taktus).
36. Merawat penyakit gula dalam darah yang tinggi
(diabetes).
37. Merawat penyakit kolesterol dalam darah seperti darah
tinggi dan jantung.
38. Sebagai rawatan penyakit ulser dalam mulut.
39. Rawatan bagi penyakit sendi dan tulang.
40. Rawatan bagi penyakit asthma, bronkiolitis.
41. Rawatan bagi penyakit angin ahmar/stroke.
42. Rawatan penyakit kusta / sopak.
43. Bertindak sebagai anti viral, anti bacterial, anti fungal.
44. Bertindak menghasilkan hormone pancreatic diorgan
pancreas dengan optimum.
45. Sangat baik dari segi kognitif iaitu memberi kekuatan
ingatan dan pertuturan yang lancar.
46. Mampu memberhentikan pendarahan yang kronik..
47. Mampu mengurangkan berat badan dengan
mengurangkan nafsu/selera makan.
48. Meningkatkan kadar metabolisme ke paras yang
optimum bagi membentuk tubuh badan yang sihat.
49. Bertindak memperbaharui sel-sel mati.
50. Bertindak sebagai penapis ultra violet
pada kulit serta melembutkan dan melembapkan kulit
dari kekeringan.
51. Mampu mengelakkan penyakit kanser kulit.
52. Membantu meninggikan tahap system immunisasi badan.
53. Mengurangkan rasa kelesuan/keletihan, memberi
kekuatan tenaga.
54. Mampu mengurangkan symptom post menopause.




Jom kita amalkan pemakanan sunnah dan masukkan unsur-unsur sunnah dalam kesihatan dan kehidupan kita...Tinggalkan barangan Israel dan barangan US....:) 




Jika berminat dengan produk-produk kami sila whatsapp 0166722863 (Anna)




p/s : Semua item tidak termasuk kos penghantaran...COD boleh di buat di Seri Kembangan




untuk keterangan lanjut sila ke  http://dalandolive.blogspot.com/




Nota Tambahan : Perubahan harga bermula 1/1/2016 inc GST

Friday, 29 August 2014

Thymes Cafe at The Atmosphere (Hafiz Awan Nano)

Assalamualaikum.....




Dah kemaruk apa aku ni asik nak update pasal makanan?Entri Istanbul tak habis habis lagi....adoiii....bila mood Istanbul nak datang ni? kena pegi lagi sekali baru mood mariii kott...muahaahaa...



Ok, tutup cerita pasal Istanbul...Semalam lepas balik dari Giant Taman Equine, kami pusing pusing kat shop lot baru area situ..aku tau Hafiz AF ada buka western restaurant kat area rumah aku...tapi tak pernah jumpa pulak kedai dia..semalam masuk kat bangunan The Atmosphere tu barulah jumpa....mana nak jumpanya, tempat terceruk kat hujung pastu kawasan pun gelap...tempat tu belum naik sepenuhnya...ada 2,3 kedai je...tapi kalau dah namanya artis, kat ceruk hutan pun orang tau kan kedai die...hehehe.....


Kebetulan belum dinner lagi, sang suami ajak makan kat situ..aku macam taknak sebab dah bosan makan western..tapi takpelah..ikut je kehendak suami..tak baik durhaka...lagipun apa salahnya kita try boleh 'pegi' ke tak rasa dia...kalau ok, boleh hebahkan kat kawan kawan...huhuhu...



 ni signboard Thymes Cafe...tak berapa nampak sangat actually...golap n kocik..



Thymes Cafe
No.16-G Block C
Pusat Perniagaan The Atmosphere
Jalan Atmosphere 6
Bandar Putra Permai
43300 Seri Kembangan, Selangor
Operation Hour : 12pm-11pm
Closed on Thursday


Disebabkan aku taktau nak makan apa, so aku order telur dadar...hehe..lupa nama dish ni...mushroom chicken omelette..haa camtulah lebih kurang..sedap jugakk..



 ni menu special kat sini...Hafiz kan orang Sarawak, jadinya laksa Sarawak wajiblah ada...tak pernah makan sebelum ni...tak sangka, sedap rupanya....RM7.50   *highly recommended*




Yang bestnya kan, tak sangka pulak Hafiz awan nano ada time kitorang datang...dia tengah kemas kemas meja angkat pinggan semua...humble je dia...walaupun tangan patah sebelah, still buat kerja and jaga kaunter..tak sempat nak tanya kenapa dengan tangan dia...rileks je tak nampak macam artis ataupun tokey kedai....dia yang serve laksa sarawak tu untuk kitorang....dia siap say sorry kat kitorang sebab sambal dah habis... actually laksa tu kena makan dengan sambal apa ntah...kami takpe je takde sambal sebab first time makan..tak tau rasa sebenar macam mana...tapi walaupun without sambal, rasanya memang meletop letop dalam mulut...hehehe...



Walaupun aku tak berapa minat dengan si Hafiz ni,(aku minat lagu dia je) tapi aku puji dia sebab dia memang jenis friendly and very soft spoken..dia layan je peminat nak ambik gambar...aku tak rasa nak ambik gambar dengan dia sebab dah pernah borak and ambik gambar masa aku meniaga kat Bukit Jalil dulu...aku syak rumah dia area rumah aku je kot sebab selalu jumpa dia.....cuma dulu dia berisi sikit tapi sekarang dah kurus sangat...eh, dah dah la cite pasal die...kata tak minat kannn.....hahaha....



Watermelon juice & Apple juice with Asam Boi...RM 7.50...Juice kt sini kurenggg......Ais je lebih...


Cer tengok colour watermelon juice tu?macam kedekut melon je...:P



belakang tu kaunter



 yang ada opening tu, kitchen...almari kaca tu anugerah yg dia dapat...ada piala AF...cantekk...


 ada gambar besar Hafiz kat dinding luar




time ni kedai dah nak tutup...dah takde customer sangat...






Kalau korang datang area Seri Kembangan, bolehlah try laksa sarawak Hafiz Suip ni kat Thymes Cafe...:)






p/s : nak pergi lagi makan laksa sarawak....yummyy!!!