Wednesday, 19 June 2013

Adik Saya Kawin Part 2 - Preparation

Assalamualaikum....



Dah lama tak update belog ni...rindunya...


Ok, takde cite best pun..aku nak continue citer adik aku kawin aritu (31 Mei - 1 Jun 2013)..sebelom aku malas, baik aku review cepat cepat...Macam macam dugaan dan cobaan sepanjang persediaan wedding adik aku ni..salah satunya abah..kami ulang alik KL-KB beberapa minggu sebelum majlis sebab keadaan abah tak berapa stabil masa tu...Paling sedih lagi beberapa hari sebelum majlis akad nikah, abah masih warded di Hospital Serdang akibat jangkitan kuman di lehernya...Tapi bersyukur sangat abah dapat keluar sehari sebelum majlis...Alhamdulillah...


Segala persiapan wedding ni, boleh dikatakan kami yang handle A to Z..Abah dan ma memang serahkan kat kami semuanya..so, macam fenin jugaklah sebab before ni memang abah dan ma yang banyak tolong..tapi nak buat macam mana kan, ada sebab dan alasan semuanya terjadi....so, redha...


Aku review sikit sikit je lah yer...sebab nanti empunya badan mesti update jugak hehehe....gambar memang banyak tahap gaban ni...:)



Preparation beberapa minggu sebelum...

goodies bag utk rombongan pengantin lelaki (isinya nasi beriyani yg super duper sedap ditempah by k.shai, air mineral, surah yasin dan gula gula)


keropok ikan sedap from ganu kite untuk goodies bag tetamu


goodies bag tetamu (keropok ikan dan yassin) lupa nak snap yassin..sbnrnya surah yassin tu dah di cop untuk di sedekahkan kpd arwah abang kami...;'(


paper bag dan dolly paper kaler pink..(aku rendam sirap..haha)


 pekerja terbaek kami..


kasut kawen by Res Toe Run at Paradigm Mall


Chiffon by Jakel




Preparation sehari sebelum...

 Tema kami...Baby blue and dusty pink actually...tapi susah nak cari scallop kaler dusty pink..belasah je la labuuu......:)


papan tanda...


 si comel by cta...:)




 meja makan biadab...eh, beradab.......:P


pelamin...sori tak jumpa gambar yg proper..hihi..





p/s : semangat giler aku review...dah macam aku pulak yang kawin...........:P





7 comments:

  1. aku yg tgh handle akak aku kawen ni pun , terasa macam ehh aku ke yang nak kawen ni? hahahahhahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...tau xpe..semangat kaww....

      Delete
  2. pestime tgk org kasik goodies buh kopok ikan..hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. pestime kn? kitorang pun pestime tengok...hihihi...

      Delete
  3. ana! meriahnya..semoga ain bahagia hingga ke akhir hayat..amin!

    ReplyDelete
  4. bestnya, cantik! semoga ain kekal bahagia hingga keakhir hayat..amin!

    ReplyDelete
  5. wahhh cantik pelamin dia...
    teringin nak sanding lagi sekali...heheh

    ReplyDelete