Thursday, 28 June 2012

Cameron Highlands [ The Star Regency Hotel Apartment ]

Assalamualaikum...


Sebelum aku cerita pasal CH, aku nak post gambar my ex-classmate's wedding, SHURA..aku nak ucapkan selamat pengantin baru kat Shura dan Haniff..Semoga kekal bahagia hingga ke jannah..Harap korang banyak bersabar dan banyak bertolak ansur dalam melayari bahtera rumahtangga..Semoga cepat2 dapat baby yang comel-comel...;)



Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alaikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alaikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.





Balik je dari majlis Shura, kami terus pecut naik ke CH..Actually memang kami tak plan beriya sangat nak ke CH ni..Malas nak plan sangat sebab takut tak jadi..bila tak jadi aku jadi frust sangat..

Kami bertolak dalam pukul 5 petang dan sampai kat Tanah Tinggi Brinchang tepat jam 8 malam..Kami terus cari hotel sebab masing-masing kepala dah pening dan berputar-putar dek jalan naiknya yg agak menguji tahap kemabukan korang..

The Star Regency Hotel Apartment adalah pilihan kami..Kami tak survey hotel hotel yang lain samada lagi murah dari hotel yang kami pilih ni sebab dah penat sangat..So, masing masing bersetuju dengan hotel ni..Kami memilih hotel apartment sebab kami berlima bukan berdua walaupun berdua itu lebih baik..;P

Kemudahan :
- 3 bilik 
- 3 bilik air (ada heater)
- TV
- Cerek Elektrik
- Peti Ais
- Sofa
- Meja makan
- Aircond semulajadi yang Allah berikan..Syukur!

*Rate : RM350/nite




 Bilik Ain

  Bilik Aku dan Arjuna (kami rapatkan katil..asalnya macam bilik atas)

 Bilik K.Ayu dan Abg Afis (dorang dapat bilik besar sebab dorang yang belanja)

 Ruang makan (baru perasan ada 4 je kerusi..habis tu lagi sorang duduk atas apa aritu?)

 Ruang Dapur (tapi dapur tak ada..Pantry sebenarnya)

Ruang Tamu yang best gilo sebab bila lepak situ angin luar masuk dan boleh membuatkan aku jadi beku!


View dari bilik hotel kami


* berdekatan dengan Pasar Malam dan Pasar Tani Brinchang..kami pergi jalan kaki je..;)


p/s : Cameron pun dah best apatah lagi Paris *tetiba*

7 comments:

  1. cameron pun dh best...dejavu di kinabalu la plak..baru parisss yawww...hihi...kerusi ade 4 je kan...lg 1 cuma table kecik buat duduk.....rindu cameron!

    ReplyDelete
  2. hhahaha...cepatnye komen..aku baru nak edit2..dh publish tulisan plak wat hal tetiba kecik ape hal..

    sape yg duk table kecik 2?aku pn rindu cameron..jom pegi lg!

    ReplyDelete
  3. Mahalnya hotel !! Nape lah tak cakap aku korang nak naik CH. Bos aku ada apartment kat Tanah Rata RM180 semalam.. Semua ada juga... Kalau rajin, carik post aku ke CH.. heeee~

    Jom pergi!!! Tapi kali ni dengan bilik RM50 je.. heeeee~~ *RPP Government je*

    ReplyDelete
  4. dayah:mmg mhal pun weh..dah kata cuti xplan kn..bantai je la..lgpun abg ipar aku yg belanja weh..aku tak kua duit..hihi..

    RPP gov mmg murah..untung la kan sape keje gov..;)

    to org biasa boleh ke duk apartment bos ko 2?

    ReplyDelete
  5. Eh eh? Arjuna bukan gomen meh ?? Boleh saja.. boss aku tu memang buat sewa... heeee~~

    ReplyDelete
  6. mmg die gomen pn tapi xde pn dpt murah..len kali bleh la sewa kt bos ko..nti kalo aku g sana lg, aku bgtau ko..;)

    ReplyDelete