Thursday, 7 June 2012

Suprise!

Assalamualaikum...




Aku just nak share something pasal birthday suami aku semalam..Korang pernah buat suprise tak?Aku rasa ni first time la aku buat suprise yang betul-betul menjadi..Sebelum ni apa yang aku buat mesti Abang dapat rasa..Intinct dia kuat katanya..Tapi kali ni dia tak dapat hidu..hehe..Ini menunjukkan istinct nya dah tak kuat kot..atau plan aku yang lagi hebat...;P


Kebetulan semalam (6/6/12), tarikh tutup tender MPKj tu..so,masa kelam kabut aku siapkan tender tu, tetiba aku terfikir something..........


'Aku belum bagi present untuk Abang'..(selalu pun mmg delay seminggu dua)..so, dah alang-alang Angah (despatch ofis) pegi hantar tender tu, aku pun mintak pertolongan die je la..Pertolongan apakah itu?..jeng...jeng..jeng...
-
-
-
-
-
-
-
-
Hantarkan 3 kuntum bunga ros pink, coklat dan kad birthday untuk Encik Arjunaizi Karyawan di Jabatan Kejuruteraan MPKj...(;



- birthday card yg simple -

3 kuntum bunga ros pink (gambar sebelum di 'wrap' kan)




Idea yang sangat bagus aku rasa untuk buat suprise..hehe..Dah dapat idea tu, aku terus berlari ke kedai florist yang tak jauh dari ofis aku..Ingat nak belikan kek, tapi motor Angah takde box la plak..kang terbalik kek tu tak memasal..lagipun kedai kek jauh plak..aku nak cepat..so,cancel je la..


-Vochelle Tiramisu jadi pilihanku- (Gambar from Google)


** Psstt....Ada orang cakap aku romantik buat macam ni..Tapi bagi aku la kan,romantik ni hanya sesuai digunakan untuk kaum lelaki atau suami je..Lagi romantik kalau suami yang buat suprise macam ni kat isteri kan?lagi rasa terharu dan disayangi..tapi tu la, susahnya lelaki nk berfikiran macam mana yang kaum wanita atau isteri fikir..(Dah lama aku teringin nak dapat bunga yang orang hantar kat ofis,tapi tak pernah dapat pun..Last2 aku yang buat kat laki aku...huhu..) 
(Kalau aku ni lelaki, aku lah pakwe atau suami yang paling romantik dalam dunia ni..konpom awek keliling pinggang..hahaha)

Tapi apa pun, bersyukurlah yer dengan suami-suami anda...Kita kena terima hakikat bahawasanya lelaki yang betul2 romantik hanya ada 40% je dalam dunia ni..Adakah suami-suami anda termasuk dalam peratus itu?hihi..
(hahaha..tetibe nak membebel pasal suami romantik plak)


Sambung cerita balik...;P


Bila Angah dah sampai MPKj, dia bagi 'suprise' tu kat budak yang jaga kaunter tender tu..then budak kaunter tu call Abang bgtau ada orang datang nak bagi barang...Abang ingatkan dorang tu main2 je..Bila tengok kad tu baru la dia percaya...Terkejut, terharu dan happy katanya aku buat suprise macam tu..Abang cakap aku pandai gunakan despatch..haha..Abang cakap, budak ofis dia suruh tanya aku berapa aku upah orang suruh hantar bunga tu..dorang nak buat camtu kat suami/isteri dorang...hehe...Upahnya??..F.O.C jer...


Abang cakap lagi, satu ofis gelakkan Angah..Nak tau kenapa??Sebabnya...........
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
badan Angah macam ni......

 *ni bukan Angah*..hihi..(Gambar from Google)

tapi HANTAR BUNGA...hihi..MACHO tapi MAT BUNGA...
(sian Angah..dia pulak yang kena)
* Tapi Angah memang ahli bina badan pun..tak sesuai jadi despatch..hihi..*



p/s : Planning last minute...Banyak gambar tak sempat nak amek..Tapi yang penting aku PUAS HATI sebab SUPRISE aku MENJADIKK!!

5 comments:

  1. Betul. Tak semua laki tu suka tunjukkan keromantika diaorang. Salah seorangnya laki aku ler.. hihi...~Cakap je nak hadiah apa, tapi takde nak buat suprise bagai tu..hihi~ Aku yang suka buat cmtu.. sama lah kita anna.. Kalau kita lelaki, cnfrim playboy! HAHHAHHAHA

    ReplyDelete
  2. anda di tag http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2012/06/nikon-giveaway-by-ieqah-blog-gajah.html

    ReplyDelete
  3. best best best.... mat bunga. hihi

    ReplyDelete
  4. bestnye..nanti xlama lg sy nak kawen...nk wt cmtu jgk la =)
    follow sy ek..sy dh follow awk..tq =)
    http://nlylyn.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. hahaha...
    lawak la angah 2...

    ermmm suami aku pn same wey....
    xromantik lgsg...
    betul kata ko na...
    klo kite ni lelaki aku rse bini aku lbih dr 4...
    wakakakaka....

    tp aku xleh nk wt cm ko wat sbb zakri kn kj pnjara...
    xpasal2 dia lak yg kne tindakan tatatertib...
    yela org luar mne blh msk suke2 ati anta brg kt pnjara 2...
    so aku kne plan idea len la klo nk wat suprise kt dia...

    ReplyDelete