Monday, 22 October 2012

Langkawi Day 2 ( D' Grill Restaurant)

Assalamualaikum....



Psstt...psstt...tak habis lagi cerita kami di Langkawi..Kan dah cakap sampai part 20..:P  Balik dari cable car, ada tiga orang minah France tumpang kereta sewa kami..Dorang tahan tepi jalan..Aku suruh sang suami berhenti tumpangkan dorang..alang alang seat belakang kosong..Borak punya borak rupanya dorang tu tak cukup duit nak naik cab..kesian..mungkin dah kena tipu dengan driver cab kat situ..biasalah, bila pelancong asing..orang kita suka ambik kesempatan..dalam kereta, dah macam ayam dengan itik..dorang speaking pn tak berapa nak reti..kami pulak speaking tonggang terbalik..hahaha..


Comel kan mereka? (lupa nak tanya nama FB dorang..hihi..)


Lea, Anna, Julie & Julie


Sampai je Chenang, kami terus cari kedai makan..Lapar tak hengat sebab belum makan tengahari..Padahal dah jam 6 petang..eksaited naik cable car sampai sanggup berlapar..Kami memilih D' Grill Restaurant sebab dekat dengan hotel kami..hanya beberapa langkah..dan yang paling penting di tepi pantai dan semestinya boleh menikmati sunset..Kami order Nasi Goreng Chenang, Nasi Goreng Pattaya, Tomyam Seafood, Sotong Masak Sos Cili dan Teh O Ais Limau..







saya punya...





Nasi Goreng Chenang dan Nasi Goreng Pattaya sangat sedap..*recommended* Tapi Tomyam Seafood dan Sotong Masak Cili tu sangat mengecewakan kami..Tak habis pun kami makan..:(  nampak macam sedap tapi.......indah rupa dari rasa..SANGAT MANIS okay! (aku ada komplen pasal ni sebelum aku bayar..harap harap dorang dapat terima kritikan aku..hahaha bajet masterchef)    Lebih dari separuh tomyam dan sotong tu tak habis...Membazirnya..tapi tekak dah tak boleh terima..

Tapi sebaik la tempatnya best..hilang rasa kecewa..lama jugak kami lepak lepas habis makan..seronok dapat tengok macam macam gelagat orang kat tepi pantai tu..Kami tunggu sampai matahari selesaikan tugasnya..(ayat sastera tu)  aku sangat suka sunset..rugi kalau tak nikmati sunset kat sini..sebab di KL susah nak dapat peluang macam ni..




 Cahaya sunset menyinari wajahku...:P









Best lepak macam dorang tu..






suasana senja di Pantai Chenang


p/s : Ada orang tanya, mana aku beli dress kuning tu...cer klik SINI ...;)




Next Entry : Island Hopping




6 comments:

  1. bestnyeeee tgk sunset. serius je muka anna tgk sunset hehehe.

    ReplyDelete
  2. Ain :mmg lawa pn..xpuas tgk sunset kt sana..;)


    Bazilah : buat2 serius je tu sbb dh penat nk syum..hehe..

    ReplyDelete
  3. sian minah salleh tu.. sib baik ada korang... =)

    ReplyDelete
  4. Cantiknya sunset..indah btl ciptaan allah:-)

    ReplyDelete
  5. eida : mmg kesianpn..sbb tu aku sruh juna tumpangkan..

    firda : yup..sungguh indah cipataanNYA..subhanallah..

    ReplyDelete