Tuesday, 12 March 2013

Akinabalu Part 14 [ Pekan Kundasang ]

Assalamualaikum....


Dah setel pergi empat tempat dalam 1 hari, kami jalan jalan kat Pekan Kundasang...Nama je duk kat Kundasang tapi belum habis pusing pusing...Tiap kali cerita pasal Kundasang mesti bertambah tambah rindu dengan suasana kat sana..kami tak sempat nak pusing habis time ni sebab hari dah gelap..jangan tak tahu, Pekan Kundasang ni jadi pekan mati bila tiba waktu malam..seram pun ada..hehehe...Orang Kundasang lepak kat rumah je kot bila malam...lagipun takde apa nak buat kan malam malam..lagi best berselimut kat rumah sambil tengok tivi je...


Petang tu kami cari makan untuk dinner malam nanti..takde apa yang best kat sini..cuma dapat info dari Eida G.E.D.I.K ciken wing kat Kundasang ni best..so, kami pusing pusing pekan Kndasang then jumpa orang jual ciken wing..tak tahulah betul ke tak kedai yang dimaksudkan..belasah je la kan..janji ciken wing....:)





sedap memang sedap tapi banyak bulu yang tak tercabut...aku memang alert bab bab bulu ni..kikiki..


ramai betol pekerja dia..


sayap madu wak ali...eh, wak ali ada sayap..hehehe..


banyak giler sayur..geram je tengok! freshhh...


rasa nak borong sume..kan best kalau boleh masak kat hotel..:)


kat hotel takde dapur tapi still nak borong gak..:)


tengok tu, fresh gile sayur..3 paket RM10..boleh campur2..


fresh flower pun ado...



Apa yang kami buat dengan sayur sayur tadi? ini jawapannya.......

.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

letak dalam megi....memang enak bangatttt..........jgn ditanya macam mana kami masak sayur tu..hihihi...





p/s : Nikmat rasanya makan megi kat Kundasang..:P








8 comments:

  1. wahhh macam2 ada...bestnyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah mcm2 ada..mmg best pun..:)

      Delete
  2. wow bestnya..murahnya sayur dia na..3 rm10 jer..dh besar paket2 besar..

    ReplyDelete
  3. Korang rebus sayor dlm kettle kn... Hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..lebih kurg cmtu la..:)

      Delete
  4. aku tak kene dgn sayap ayam banyak bulu.. terkena korang... hikhik.. aku geram sayur tu tapi tak beli pun... hukhukk.. eh dah habis ke cerita sabah ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe..kami terkena..hehehe...blom habis lg beb..tgh cari mood..hahaha...

      Delete