Wednesday, 14 November 2012

Langkawi Day 4 (Time to Shopping)

Assalamualaikum....



Dah lama tak update pasal Langkawi...Belum habis lagi tau...Hari ni (13/10/2012) adalah hari terakhir berada di Pulau Langkawi..Pagi pagi dah bangun..Pergi sarapan then jalan jalan di Pekan Kuah..Time untuk shopping sebelum balik KL...tak ada apa nak beli just cari barang yang orang pesan..Malas nak shopping banyak banyak sebab malas nak bawak..Tapi barang yang orang pesan wajiblah beli kan..nanti orang kata kita sombong pulak...:)  




tak ingat apa nama kedai ni..tapi roti canai n nasik lemak die sodap..




First, Roy bawak kami ke Rams..kat sini macam macam barang ada..pinggan mangkuk, towel, cadar, comforter, langsir, beg dan segala macam mak nenek ada kat sini..hehehe...aku beli tempat letak rempah ratus dan selimut best 
je kat sini..nak beli cadar yang lawa giler kat situ tapi tak terbeli..rugi betul la..pastu Huda ada belikan aku set senduk kayu sebagai kenangan..thanks Huda..




with Huda comey...




Coco Valley ni owner Cina..so, abaikan..:P



Then, Roy bawak kami ke Perniagaan Haji Ismail Group..Kat sini lah tempat shopping coklat yang banyakkkk tuu...Roy cakap kalau nk shopping coklat better kat sini sebab satu satunya perniagaan coklat orang melayu kat Langkawi ialah Haji Ismail ni...so, kita wajiblah support perniagaan orang Islam kan..buat apa pergi kat orang Kafir..:)

Macam macam jenis coklat ada kat sini..pilih je korang nak jenis apa..Dulu aku memang peminat coklat tegar..tapi sekarang ni dah tak lagi..nak jaga kesihatan la konon kan..kena la kurangkan..so, aku just beli kisses, toblerone, daim, kit kat dan kinder bueno untuk kami bertiga (aku, suami, adik)..Sikit je..yang lain lain tu pesanan dan souvenier untuk keluarga mertua..tak banyak pun..kami datang nak hanimun bukan shopping yer..:P






sang suami tengah pening pilih coklat..haha..


See?sikit je kan?


RM136.30 je..memang tak membazir kan?




Posing kat Jeti Pekan Kuah jap...


Dah puas shopping coklat, kami ke tempat wajib di Langawi..Tak lain tak bukan mestilah kat Idaman Mahsuri..Kat sini lagi besar dari Rams dan macam macam jenis pinggan mangkuk ada..tapi sorry lah, aku tak minat sangat pinggan mangkuk ni..hadiah kawen aritu pun tak habis bukak lagi..banyak sangat set gelas dan pinggan mangkuk yang belum guna...so, sekali lagi kami tak membazir...Apa yang aku beli kat Idaman Suri ni? cuma 2 helai towel, 2 bijik handbeg,(aku kan giler handbag..ikutkan nak beli 5 bijik..haha) 3 bijik frame (2 orang punya 1 aku punya) dan 1 bijik tempat letak kuali..tu je..beli banyak banyak susah nak naik feri nanti..:P




macam macam ado..

ramai giler orang..

macam macam jenis pinggan mangkuk...adoi fenin..


frame Eida Si GEDIK yg punya..bila mau ambik daa??:P


RM123.00...cantek angka tu kn?hahaha..




Tu je lah yang aku shopping..tak banyak macam orang lain..bukan tak nak tapi malas nak bawak beg berat berat..yang sikit tu pun dah rasa macam senget bahu..lagipun tema kami hanimun bukan shopping..kalau datang Langkawi hanya untuk shopping, mungkin 5 troli penuh aku tibai..;) tapi tak baik shopping ikut nafsu kan?membazir tu amalan syaiton..Allah tak suka orang membazir...




p/s : Alhamdulillah, bajet untuk shopping tak banyak dan masih ada duit lebih untuk berjimba di KL pulak...heeeee......




Next Entry : Lunch di Restoran Wan Thai




5 comments:

  1. dah lama xg langkawi..12 tahun yg lepas ^^

    ReplyDelete
  2. tol tu na...
    soping byk2 tp xpkei nk wtpe kn??
    bek bli ikut keperluan...
    lgpn kite bknnya kaya raya nk soping 1 langkawi tu ha...

    ReplyDelete
  3. Ouh my frameee.... santeknye anna!! Terharuuuu...... !!! ;p

    ReplyDelete
  4. ain : sma2..;)

    lylyn: lamanya...12 thn lpas..

    mamadebot : buang duit je num soping byk2..baik g mkn..hehe..


    eida : bila mau amek daa frame ko..aku jual baru tau..

    ReplyDelete