Thursday, 21 February 2013

Akinabalu Part 11 [ Fish Spa Tagal ]

Assalamualaikum.....



Lepas dah penat naik turun canopy walkway tu, kami terus ke Tagal Fish Spa...Kalau dari Poring tu dah dekat la..Fish Spa Tagal tu dekat Sungai Moroli Kampung Luanti Baru...Kiranya kalau dari Poring tu korang ikut signboard nak pergi Telupid atau Sandakan..Ala nanti ada signboard punya..korang kena alert la takut terlepas macam kami..hehehe...ada pintu gerbang ikan besar sebelah kiri...Memang aku tak sabar nak jumpa ikan besar kat sini..nak suruh dia gigit gigit kaki aku yang cagu ni..hahaha...sape tak datang sini memang rugi gilerrr.............. 



ikan kelah dan lampam kot yang besar besar ni...keli pun ada tau...takut!hehehe...


Macam biasa nak masuk sini haruslah kena bayar..Tiket fish spa ni RM5/person untuk rendam rendam kaki..RM10 untuk mandi..eh tapi ada ke orang sanggup mandi dengan ikan ikan yang besar tu? yang suka gigit gigit and sedut sedut tu...hahaha tak boleh nak bayangkan..cukuplah aku rendam kaki je..tu pun dah geli ya amattttt............eh kat sini pun ada caj kamera RM5..masa yang diberikan untuk geli geli tu hanya 15 - 20minit saja............serius tak puas!!



Nak lagi best, jangan lupa beli makanan ikan yang dijual kat situ..RM0.20 jer untuk 1 paket kecik..kalau ada makanan ni, ikan ikan tu nanti datang la kat korang..kite kena la pandai umpan...hehehe...bagi upah sikit baru la dorang datang...genggam makanan tu then ikan ikan manja tu datang sedut..tu part yang paling BESTTTTT!!....geli bila ikan ikan tu sedut..ala tak sakit pun..ikan kan nan hadO gigi...hahaha...suka giler aku kat tempat ni..ikan kat sini cerdik dan manja sangat sangattttttt......rindu kamu semua wahai ikan........:P




 makanan untuk awak...:)


orang tu ajar camne nak bagi ikan datang..genggam makanan then celupkan dalam air,..nanti ikan ikan tu datang kat kite pastu sedut menyedut..hihi..



budak ni yang 1st masuk dulu..berani pulak..hihi..


hahaha...penggeli sungguh!


hehehe aku pun geli jugok!




jom tengok aksi aksi kami...poyo jerk.........:P



tengok lah tu, mula mula sang suami geli...main kat tepi je..lama lama ok dah....;)



geli tapi best!



geram nak buat balik ikan ikan tu..:)





cer tengok aku..semangat giler kan...


kecoh je aku,...haha...ralit main dgn ikan..


baek punya tonggeng...hahaha...time ni makanan dah habis..ikan pun taknak datang dah..






p/s : Seronok datang sini...serius tak puas!!










16 comments:

  1. bestnya..ari tu k.ayu g lepas banjir so ttp lg tmpat ni...kalo tak mahu la abg ipar ko tu nk mandi...ba[akbesar ikan dia kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. o ye ke...rugilah kan..kalo x mesti abg afis suka gi sini...memang bsar gile ikan kt sini..best je die gigit n sedut2..hehe..

      Delete
  2. bapak besar ikan dia wei...sedap la sedut kudis korg wei...ari tu ms k.ayu g tmpt ni ttp sbb br pas banjir..air keruh ikan xdek..kalo tak mahu nya abg ipar ko berendam:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ktrg xde kudis yu..hahaha...berani ke yu abg afis nk berendam?

      Delete
  3. hahaahha.. sib baik sempat pergiii.. kalau tak, menangis tak berlaguuuuu ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha..mcm mana pun kena sempatkan jugak..kalo x menyesal tak sudah..:P

      Delete
  4. abg apis semua dia brani.kalu ada crocodile spa pon die on aje...wakakaka....ain masuk awal sbb nok main ngn ikang lame2 skek....kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha best jgk tu crocodile spa...selalunya ko takut kan bnda2 cmni...:P

      *aritu memang pelik*

      Delete
  5. eee geli aku wey...
    xkn sesekali aku trun sungai tu...
    takottt

    ReplyDelete
  6. Takut tgk ikan besar3....gelinye...

    ReplyDelete
  7. sekali tgk ikan2 tu sgt menggelikan.masa saya pegi tu hari, ada makcik2 yg lumpuh dok buat spa dgn ikan2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke..boleh uat ubat kot kan..

      Delete
  8. Tumpang gelak tgk gelagat korang kegelian tu... Hahahaha !!

    ReplyDelete