Tuesday, 26 February 2013

Broga Hills

Assalamualaikum....



A few days lepas kami balik dari Sabah aritu, aku tetiba plan nak pergi panjat bukit Broga...Nak tahu kenapa? sebab dah kemaruk sangat nak panjat Kinabalu Mountain...hahaha....Broga pun jadiklah..asalkan panjat...heeee........lagipun boleh lah uji stamina kan..kalau naik Broga pun dah semput, alamatnya takde harapan lah nak naik Kinabaluuuu............tapiiii........Hanis Zalikha cakap, orang takde stamina pun boleh naik Kinabalu jugakkkkk.....bia betul Keknis niiii???...hihi..


Hajat dihati nak tengok sunrise..tapi sunrise dalam mimpi je lah yer..Sampai Broga pun dah pukul 730 pagi..memang terlepas lah sunrise..rugi je..tapi takpe, kami dah plan nak pergi lagi sekali..jom! sape nak ikut..:P


Memang  ramai giler la orang time kami pergi tu..Rasa macam wrong time pulak..ye lah kan, time cuti CNY konfem konfem lah ramai..dahlah time kami nak naik tu, semua orang sibuk nak turun..rasa cam malu pulak..hahaha..terpaksalah berkongsi jalan dengan dorang..jalan sempit dan agak licin..sebaik aku pakai kasut baru..grip baek punya...hahahahaha... 
*berlagak tetiba*...



sempat tengok sunrise dari jauh je la..time otw ke bukit broga:)



 ramainya orang time ni..



 sampai atas dalam pukul 9 camtu...dah panas dah..





rileks jap..boleh tahan penat panjat Broga ni..tapi BEST!


tadaaa......naik Broga bawak nasik lemak tuuu....emmmm....dapnyerrrr.......


tak sampai stage 2 pun sebab cuaca dah panas..mybe next time..:)


 langit membiru..





Ambik masa 30 minit ke 45 minit jugaklah nak sampai atas tu..depend kat stamina koranglah..kalau banyak stop, lambat sikitlah sampai...aku naik lambat lambat je..takde apa nak kejar pun kan..memang semput jugaklah mula mula sebab first time kan..kena pandai control pernafasan lah...lama lama ok la...yang tak best time nak turun je...aku tak suka sebab kena tahan badan taknak kasik jatuh sebab trek nak turun tu curam giler...bila tahan badan, jadi lagi penat dari mendaki...walaupun penat and semput tak hengat, tapi pengalaman ni best sangat sangat...:)




 sengeh konon! padahal.....................


hahaha merangkak rangkak minah tu...





p/s : Kesimpulannya, boleh ke aku naik Kinabalu ni??Broga Hills pun dah semput...hihihi...








5 comments:

  1. Hehe, cantiknya broga hills ni...
    Xpernah g lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo time sunrise lg cntik tau fida...jom la kite g..;)

      Delete
  2. Boleh.. u can do it! yeahhhh! hahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..xtau la boleh ke x..

      Delete
  3. kalau hr kerja ramai dak yg naik....

    ReplyDelete